A Moto Edge 2, hatalmas akkuval érkezik

2021 július végén a Motorola bejelentette az Edge 20 sorozatot. Ezt a készüléktriót azonban nem amerikai bevezetésre szánták. Most azonban leleplezték a kizárólag az Egyesült Államokban kapható Moto Edge Gen 2-t – és amennyire mi látjuk, ez az egyetlen Edge készülék, amire valakinek szüksége lehet.

Az Edge Gen 2 valóban megkérdőjelezi, hogy a nemzetközi bevezetések miért olyan túlságosan bonyolultak, amikor a specifikációról és az elnevezésekről van szó. Egy európai vásárló szemszögéből nézve a Gen 2 az Edge 20 nagy akkumulátoros változata – ráadásul alacsonyabb áron (különösen a , a készülék szeptember 2-i bevezetése előtti , szeptember 2-i bevezetésnek köszönhetően).

Egy amerikai vásárló szempontjából ez azonban nagyszerű. A Gen 2 megszünteti az első generációs Edge és a rendkívül drága Edge+ modellek zűrzavarát, így sokkal meggyőzőbb vásárlási lehetőséget kínál.

És van néhány ízletes specifikáció is a kínálatban. Az Edge Gen 2 nagy, 5000 mAh-s akkumulátorral, a közép- és felső kategóriás Qualcomm Snapdragon 778G processzorral, háromszoros hátsó kamerával (köztük 108 megapixeles fő kamerával) és szupergyors, 144 Hz-es képfrissítési frekvenciájú képernyővel rendelkezik.

Ez a képernyő – egy 6,7 hüvelykes OLED panel – szintén sík, tehát nincsenek ívelt szélek, mint az eredeti modelleken, ezzel véget vetve annak az eredeti gondolatnak, hogy az Edge sorozat az ívelt szélű panel miatt kapta ezt a nevet (mi azonban továbbra is úgy gondoljuk, hogy ez volt a helyzet, és a Motorola egyszerűen csak irányt váltott).

Persze, nincs csúcskategóriás processzor és nagyobb zoomobjektív, mint az Edge 20 Pro-nál, de úgy gondoljuk, hogy az Edge Gen 2 ideális egyensúlyt teremt annak, amit a felhasználók valójában akarnak, egy jól megtervezett testbe csomagolva, és ami a legfontosabb, egy igazán csábító áron. Kár, hogy nem kapjuk meg ezt a modellt szélesebb területeken, tényleg.