Mit tudunk eddig az Asus ROG Phone 6-ról?

Imádjuk az Asus ROG játéktelefonokat, amelyek amellett, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtanak a játékok terén, általában véve is nagyszerű telefonok. Király cyberpunk esztétikájuk van, és gyakran elég jó ár-érték arányt is nyújtanak.

Ha már alig várod, hogy megnézd, mit tartogat a márka a következőkben, akkor jó helyen jársz. A ROG Phone 6 már úton van, mi pedig összeszedtünk mindent, amit eddig tudunk.

Megjelenési dátum és ár
Hivatalos megjelenési dátumot még nem adtak meg, és a ROG Phone-ok általában különböző időpontokban jelennek meg világszerte. Ha a ROG Phone 5S-t vesszük példának, az Tajvanon 2021 augusztusában jelent meg, de egészen novemberig tartott, mire eljutott hozzánk.

Ennek ellenére kaptunk néhány támpontot, ami segíthet a megjelenési ablak pontos meghatározásában. Tudjuk, hogy a ROG Phone 6 az egyik első telefon lesz, amely a Qualcomm legújabb Snapdragon 8+ Gen 1 processzorával jelenik meg – és a Qualcomm szerint az első 8+ Gen 1 processzorral ellátott telefonok 2022 harmadik negyedévében kerülnek piacra. Ezért tehát 2022 júliusa és szeptembere közötti megjelenési dátumra számítunk.

Hogy Tajvanon kívül ebben az időkeretben fog-e piacra kerülni, arra a te tipped is olyan jó, mint a miénk.

Kialakítás és felépítés

Az Asus kiküldött néhány nagyon korai mérnöki mintát, hogy bemutassa a Snapdragon 8+ Gen 1 processzort, így ennek köszönhetően elég jól megnézhettük a ROG Phone 6 dizájnját.

Az Android Central és a Youtuber Dave2D is játszhatott a készülékkel, és a kamerákon és a szoftveres változtatásokon kívül nagyjából mindent megnézhettünk közelről.

A korai minták egyedi, félig átlátszó üveg hátlapot kaptak, amely megmutatja a belső részek egy részét. A ROG jellegzetes stílusa mindenhol jelen van, a hátlapon pedig a „Dare” szó van szembetűnően rányomtatva. Egyelőre nem világos, hogy más kiviteleket is kínálnak-e majd, de az óriási szójelben nem vagyunk annyira biztosak, így reméljük, hogy lesznek más opciók is.

A szokásos kettős USB-C portok is jelen vannak, így a telefont töltés közben akár fekvő, akár álló módban is tarthatod, és nem szakíthatod meg a játékmenetet. Van fejhallgató-csatlakozó is, ha alacsony késleltetésű hangra vágysz.

Nagy változás, hogy nincsenek szabadon hagyott hűtőnyílások, ami kíváncsivá tesz minket az új hőtechnikai megoldásra. Az Android Central egy gumitömítést is észrevett a SIM-kártya tálcáján, ami arra utal, hogy a telefon valamilyen fokú vízállósággal rendelkezik majd.

Hardveres adatok

Az egyetlen megerősített hardveres specifikáció a Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, de ez elég izgalmas, hiszen ez azt jelenti, hogy a ROG Phone 6 valószínűleg a valaha kiadott leggyorsabb játéktelefon lesz.

Amikor az Android Central lefuttatta a prototípust néhány benchmarkon, azt találta, hogy nagyjából mindent legyőzött a piacon. Az egyetlen kivétel az iPhone 13 Pro sorozat volt, amely a 3DMark Wildlife Extreme tesztben minimálisan verte a ROG Phone-t.

Máshol leginkább spekulációkról van szó, de mi az elődjéhez hasonlóan nagy, 6,78 hüvelyk körüli kijelzőre számítunk. Ennél sokkal nagyobbra menni nehézkes lenne. Ez egy magas képfrissítési frekvenciájú panel lesz – valószínűleg 144 Hz-ről 165 Hz-re ugrik, hogy megfeleljen a Red Magic 7-nek. Nem lennénk meglepve, ha az érintés mintavételi sebességében is drámai ugrást látnánk, mivel az Asusnak van némi behoznivalója a Nubia legújabbja után.