Igazi őszi csemege: Paleo Roti

Keresel egy őszi, ízletes csemegét, amit barátaiddal is élvezhetsz, vagy egy hűvös estén egyedül? Ezek a finom és egészséges paleo rotik az „Eat Beautiful” könyvemből megnyugtatóak és ízletesek…

Mindenkinek van olyan barátja, akinek az anyukája fantasztikus ételeket készít. Amikor felnőttem, az egyik barátom anyukája fantasztikus ghánai rotikat készített, amelyekre alapoztam ezt a receptet. Az enyémek ghee-ben sütöttek és lenmagból készültek, amely fitoösztrogének forrása, és hasonlóan működik a testben az ösztrogénhez. Ez a recept jó választás lehet, ha hormonális egyensúlyzavarokkal küzdesz, amelyek hatással lehetnek a bőrödre. További előnyeiről többet megtudhatsz az évszaknak megfelelő friss étrend előnyeiről szóló „Eat Beautiful” című könyvemben.

MI AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYE A LENMAGNAK? A lenmag számos egészségügyi előnyt kínál tápanyagokban gazdag összetételének köszönhetően. Gazdag fehérjében, rostban, omega-3 zsírsavakban, tiaminban és rézben, így rendkívül tápláló kiegészítése lehet az étrendednek. A lenmag omega-3 zsírsavai és lignánjai is kapcsolatba hozhatók a mell-, prosztata- és vastagbélrák kockázatának csökkentésével.

Eladva vagy? Nézd meg a „Eat Beautiful” című könyvemből származó Paleo Roti receptemet lent.

EGÉSZSÉGES PALEO ROTI RECEPT 6-8 ROTI KÉSZÍTÉSE

  • 80 KALÓRIA ROTINÉL240 g arany lenmagliszt
  • 240 g tapiókaliszt
  • 300 ml kókusztej
  • Csipetnyi tengeri só 1 evőkanál ghee

Melegítsd fel egy tapadásmentes serpenyőt, legalább 24 cm átmérőjűt, közepes lángon. Keverd össze az összes összetevőt egy kancsóban vagy egy tálban, majd öntsd a tésztának a serpenyőbe a fele mennyiséget, és kanállal terítsd szét úgy, hogy befedje a serpenyő alját. 2-3 perc elteltével, vagy amikor a tészta megsüpped és szilárd/majdnem megsültnek tűnik, fordítsd meg egy spatulával, hogy a másik oldala is megsüljön. (Légy türelmes, mert ez időbe telik. Ha attól tartasz, hogy kívülről megég, csak csökkentsd a hőfokot.) Helyezd át a megsütött rotit egy tányérra. Öntsd a maradék tésztát a serpenyőbe, és mindkét oldalát süsd meg ugyanúgy, mint előzőleg.