Kötelező utazási kellékek 2023-ban!

Kezdjük a remek bőrönddel. Ha csak hétvégére utazol, lehet, hogy elegendő egy kézipoggyász, de én inkább valami nagyobbat veszek, hogy túlcsomagolhassak (höhöm!) és legyen hely a vásárlásoknak…

Imádom a Delsey eladási csomagot Párizsból. Nem olcsó, de minősége kivételes. Továbbá szeretem a Samsonite-ot is a strapabíró minősége miatt, és a Coolife-ot is jó ár-érték aránya és cuki színei miatt.

Arcmaszk

Igen, az 2022 legfontosabb utazási kiegészítője az arcmaszk! Két féle arcmaszk létezik: azok, amelyeket moshatók és újrahasznosíthatók, és az egyszer használatosak.

Előfordulhat, hogy mindkét típust magaddal szeretnéd vinni az utazás során, ha például van egy repülőutad, majd egy hajókirándulás, és naponta viselned kell a maszkot. Az egyszer használatos maszkok hatalmas hatást gyakorolhatnak a környezetre, de lehet, hogy nem lesz időd megmosni a másik típust. Itt találsz néhányat az Amazonon – és egyet a nevetés kedvéért.

Air Tags nyomkövető

Egyes légitársaságok betiltják őket, mások nem, ezért ellenőrizd a légitársaságodnál, mielőtt feladnád a poggyászodat, nehogy elkobozzák. Az Apple Air Tagokat azonban engedélyezte a TSA, hogy biztonságosan elhelyezzék a poggyászodban, és követhetik az iPhone-od Find My Phone alkalmazásán keresztül.

Ha nincs iPhone-od, vásárolj Tile-t vagy valamelyik másik generikus bluetooth követőt.

Ez is hasznos lehet az autódban, ha hajlamos vagy elveszíteni egy parkolóban, vagy Isten ne adjon, ellopják. Követheted a gyerekek iskolatáskáját, a kutyát!

Utazási párna

Ez abszolút must-have, ha reméled, hogy jó alvást kapsz egy hosszú repülőúton!

A memóriahab párnákat szeretem, melyek keményebbek és jobban támasztják a fejedet. Ezek elől is van egy zárórendszer, hogy különböző módokon lehessen hordani – és így csomagolom őket – a kézipoggyászom fogantyújára.

Kedvencem az elismert Cabeau Evolution Pillow, amely inkább egy nyakráncnak, mint egy párnának tűnik, de memóriahabból készül, és sokkal jobban illeszkedik, így nem kell ablakot vagy a melletted ülő szomszéd vállát keresned, hogy alhass. Ez most a nyakpárnám számára választott termék.

Alvómaszk Ne aggódj, ha valaki ránéz rád – úgysem fogod látni őket! Ez elengedhetetlen azoknak a hosszú repülőutak során is, különösen akkor, amikor a szomszédod vagy az előtted ülő férfi olvasásnál éles fénnyel világít! Olyan alvómaszkot szerezz, amely nem túl szoros, és amikor fel kell menned éjszaka a WC-re, csak húzd fel, mint egy hajpántot!

Fejhallgatók

Nem fogsz találni sok bloggert, aki ne dicsőíti a zajcsökkentő fejhallgatók előnyeit, és én is kipróbáltam néhány párt. Igen, még a Bose-ot is (férjemnek van egy pár). De az alap fülhallgatóim az iPhone fülhallgatóim. Úgy találom, hogy sokkal kényelmesebb bennük aludni, mint egy vastag fejhallgatóval, és különösen a memóriahabb nyakpárnámmal, amelyben zenét vagy hangoskönyvet hallgatok, a hang minősége is kiváló.

Papucsok

Miután beszálltam a helyemre, kibontottam a könyvemet, fülhallgatómat, nyakpárnámat stb. a székszakasz zsebébe, leveszem a cipőmet, és kényelmes papucsot veszek fel. Néha csak vastag zoknival utazom, a hátránya az, ha használom a WC-t, és a padló nedves. A papucsokkal legalább az előző használó maradványai nem szivárognak át a lábaimra! Általában vékony szállodai papucsokat használok, amelyek elférnek a kézipoggyászomban, és nem foglalnak el helyet.

Kompressziós Zoknik

Ha a repülés vagy hosszú utak során duzzadt vagy fáradt lábad lesz, a légnyomásos zoknik segíthetnek. A bokánál szorosabbak és a térd alá terjednek a vérrögök megelőzése érdekében. Megjegyzés: ezeket nem orvos rendelte, így ha már volt műtéted vagy vérrögöd, kérj tanácsot az orvosodtól. Ezeket a zoknikat vény nélkül is megvásárolhatod például gyógyszertárakban, hogy segítsenek a lábduzzanat ellen.

Pakoló tasakok

Ezek egy áttörést jelentettek! 3 hétig voltunk Olaszországban, és körülbelül 6 különböző méretű (és színű) pakoló tasakot vittünk magunkkal, és olyan dolgokat tettünk bele, mint az alsónemű egyikbe, a leggings és nadrág a másikba, a pántos felsők pedig egy kétoldalasba, amiben minden felsőm és tunikám elfért. Nem csak könnyű volt megtalálni, mit akarok viselni minden nap, de az egész újra pakolási folyamat 2-3 naponta kb. 3 percig tartott. Eladva vagyok.

Füldugók

Amikor végeztem a filmnézéssel vagy a zenélés hallgatásával, minél csendesebbet szeretnék, miközben két (vagy négy) repülőmotor teljes fordulaton zúg mellettem, melyek 700 mérföld/órás sebességgel repítenek minket az égen. Soha nem sikerül nekem a szivacsos füldugókat a füleimben tartani, így a kedvenc füldugóim a szilikon dugók, amiket olyan, mint a pékedi tésztát, és összepréselhetők. Nagyon hasznosak is, ha utazáskor a szállodád forgalmas út mellett van, vagy a szomszédjaid kissé zajosak – vagy a férjed horkol!

Sole Purpose párnázott talpbetétek

Mert mindig sokkal többet sétálsz, mint amit gondolnál, amikor utazol, én az „Sole Purpose” párnázott talpbetéteket használom. Ezek a Travel Store legjobban eladott termékei, és átalakítják bármely cipőt vagy csizmát kényelmes sétacipővé. Ha nem vagy elérhető közel hozzám (azaz Új-Zélandon), akkor vehetsz néhányat az Amazonon. A lábaid hálásak lesznek!

Útlevéltartó

Utálom azokat a kis útlevéltartókat, amelyeket az útleveled borítójára lehet húzni. Nagy fejtörést okoznak, amikor ki kell venni őket a paszszkép szkennelő gépek átjutásához. Én inkább egy dokumentumtartót preferálok, amiben mindent tarthatok, és ebben az esetben megpróbáltam megtalálni ezeket a válltáskákat. Hatalmasabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában, és belefér benne az útlevél, a készpénz, a hitelkártyák, a mobiltelefon és a dokumentumok is.