Újgenerációs Samsung Galaxy S24 kijelző

A pletykák szerint a jövő évi Galaxy S24 telefonok újabb generációs OLED panel technológiát fognak használni, mint az iPhone 15.

FOKUSZPONTOK

  • A Samsung Display a Galaxy S24 Ultra telefonhoz szállítja a M13 sorozatú OLED paneleket, amelyek jobb teljesítményt és minőséget nyújtanak a korábbi M12 panelekhez képest, ugyanakkor vékonyabbak és energiatakarékosabbak is.
  • Az M12 OLED paneleket jelenleg a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 telefonokban használják, és várhatóan az elkövetkező iPhone 15 sorozatban is megjelennek. Ez lehetőséget ad a Samsungnak az Apple előtt a kijelzőtechnológia terén egészen a 2024-es iPhone 16 sorozat érkezéséig.
  • A Galaxy S24 Ultra állítólag akár 16 GB RAM-ot és egy 50 MP-es 3x-os távolságú kamerát is kaphat, jelentős fejlesztéseket nyújtva elődjéhez képest. Egy új jelentés szerint a Samsung Display a Galaxy S24 Ultra számára szállítja majd a M13 sorozatú OLED paneleket, és talán az összes többi S24 modellhez is. Ezeknek a telefonoknak várhatóan 2024 elején lesz a premierjük.

Ha találgatnunk kéne, hogy mit jelenthet mindez a fogyasztók számára, akkor magasabb fényerőt, jobb képpont sűrűséget vagy magasabb képfrissítési rátát várhatnánk.

A Samsung M12 OLED paneleket jelenleg a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 telefonokban használják, és állítólag az elkövetkező iPhone 15 sorozaton is szerepelni fognak.

Ez azt jelenti, hogy a következő generációs Samsung készülékek legalább a kijelzők terén előnyben lesznek az Apple előtt, egészen a 2024 második felében érkező iPhone 16 sorozatig.

Bár még nem ismerjük a pontos részleteket, a koreai forrás, a Chosun szerint az M13 panelek magasabb teljesítményt és minőséget kínálnak majd, mint a Samsung Display M12 panelei, ráadásul vékonyabbak és energiatakarékosabbak is lesznek.

A jelentés szerint ezt az előnyt a Samsung lapkakészlet sokféleségének köszönhetjük, amely miatt korábban alkalmazkodhattak, mint az Apple. A Samsung azt állítólag az Exynos 2400 lapkát használja a Qualcomm Snapdragon processzorokkal együtt a S24 sorozatban, elsősorban költségcsökkentő intézkedésként – ennek eredményeként több erőforrást tudnak a kijelző technológiára, a memóriára és a tárolásra fordítani az új készülékekben.

Azt is sugallja, hogy a zászlóshajó Galaxy S24 Ultra modellben akár 16 GB RAM is lesz, míg az alapmodellek, a S24, S24+ és Ultra mind 12 GB RAM-mal és 256 GB tárolással lesznek felszerelve. Ez egészséges fejlesztés az S23 sorozathoz képest, amely 8 GB RAM-mal indult minden telefon alapváltozataként.

Egyéb pletykák szerint a S24 Ultra modelben egy 50 MP-es 3x-os távolságú kamera lesz, ami jelentős fejlesztés a S23 Ultra 10 MP-es 3x-os távolságú kamerájához képest. Bár a többi kamera, beleértve a 200 MP-es fő kamerát, az elkövetkező zászlóshajón valószínűleg változatlan marad.